Perussuomalaiset puolustivat Komeetan koulua loppuun asti

Espoon kaupunki on päättänyt purkaa olarilaisen Komeetan koulun ja rakentaa sen tilalle Suomen suurimman päiväkodin. Jättipäiväkotiin tulee jopa 336 lasta. Samalla alueen asukkaat menettävät tärkeän lähikoulunsa ja saavat tilalle vaarallisen liikennekaaoksen. Perussuomalaiset vastustavat hanketta, jossa ei ole järkeä koululaisten, päiväkotilasten, alueen asukkaiden, liikenteen, Espoon kestävän kehityksen periaatteiden ja lasten vanhempien näkökulmasta.

Hyvän ja toimivan Komeetan koulun purkaminen ja Olarin 2 päiväkotia -hanke perustuvat Espoon vuoden 2022 talousarvioon, taloussuunnitelmaan ja investointiohjelmaan. Hanketta on edistetty näiden joulukuussa 2021 tehtyjen päätösten pohjalta ja Espoon Perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti vastustaneet sitä alusta lähtien.

Tehdasmaisen suurpäiväkodin rakentaminen Komeetan koulun paikalle on ollut Espoon viranhaltijoille niin itsestään selvää, että kaupunki jopa myi aiemmin tänä vuonna Olarista rakennusliikkeelle tontin, johon päiväkoti olisi sopinut erinomaisesti.

Vuoden 2021 budjettipäätösten jälkeen Olarin 2 päiväkotia -hanketta käsiteltiin kolme kertaa kasvun ja oppimisen lautakunnassa. Viimeisimmässä käsittelyssä 16.8.2023 kaikki puolueet perussuomalaisia ja vasemmistoliittoa lukuun ottamatta kannattivat hankkeen tarveselvityksen hyväksymistä.

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaostossa hanketta vastustivat vain perussuomalaiset, kaupunginhallituksessa myös kristillisdemokraatit. Espoon kaikki muut poliittiset ryhmät ovat siis vieneet tätä epäonnistunutta hanketta eteenpäin kaikissa toimielimissä.

Kaupunginvaltuustossa 23.10.2023 nähtiin, että alueen asukkaiden puolelta tullut valtava paine alkoi vihdoin vaikuttaa, ja Olarin 2 päiväkotia -hankkeen vastustajia löytyi muistakin puolueista. Tästä huolimatta valtuuston enemmistöä ei enää saatu hankkeen pysäyttämisen taakse.

Perussuomalaisten tekemää hylkäysesitystä kannatti 31 valtuutettua ja vastusti 41. Kolme valtuutettua äänesti tyhjää.

Tämän jälkeen kasvun ja oppimisen lautakunta päätti 22.11.2023, että Komeetan koulun toiminta päättyy 31.7.2024. Perussuomalaisten edustaja vastusti lakkauttamisen aikataulua, koska todennäköisesti alueen asukkaat valittavat koulurakennuksen purkupäätöksestä. Perussuomalaisten esitys hävisi lautakunnassa äänin 10-3. Muun muassa Kokoomus äänesti lautakunnassa yhtenäisesti Komeetan koulun nopean lakkauttamisen puolesta.

Espoon Perussuomalaiset ovat toimineet Komeetan koulun säilyttämisen puolesta johdonmukaisesti ja suoraselkäisesti, alueen asukkaita kuunnellen, kuten olemme äänestäjillemme luvanneet. Valitettavasti tämä ei tällä kertaa riittänyt järkevien päätösten tekemiseen, vaan muut intressit ohjasivat valtuuston enemmistön ratkaisuja.

 

Perussuomalaisten Espoon valtuustoryhmä
Julkaistu 6.12.2023

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa